KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Asszony! Nem kívánok számháborúba bocsátkozni, a Tiszán mi is adtunk át két hidat. De azt hiszem, valóban nem azon múlik a közlekedéspolitika megvalósítása, hogy darabszámra ki hány hidat tud Magyarországon átadni, hanem, azt hiszem, azon múlik, hogy milyen módon sikerült például az úthálózatot - ha már a közutakról beszélünk - rendbe hoznunk és fejlesztenünk.
Szeretném mondani, hogy 1998-ra a közúti balesetek száma 1991-hez képest - amikor a legmagasabb volt - a felére csökkent, ma már eléri az 1970-es évek közepének szintjét. Pedig ahhoz az időszakhoz képest kétszer annyi személygépkocsi és több mint négyszer annyi tehergépjármű van a közútjainkon. Azt hiszem, ez azért mutatja azt, hogy jó irányba halad a közlekedéspolitika, jól határozott a parlament '94-ben, '95 elején, amikor elfogadta, és bár sok pénzt igényel és nehezen finanszírozható, de jó lépéseket tettünk ebbe az irányba.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť