DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Én tudom azt, hogy ön nagyon behatóan foglalkozik ezzel a kérdéssel, sőt a Népjóléti Minisztériumhoz ezzel kapcsolatosan egy beadványt is intézett.
Nyilván meg kell keresnünk a módját, hogyan lehet ebben a témában előrelépni. Vannak olyan elgondolások, hogy a diákok egy része fizesse meg a tejet, aki pedig rászorult, az kapja meg ingyen. Én azt hiszem, hogy ez az út talán nem járható. Tejügyben nagyon nehéz a diákokat megkülönböztetni, és nehezen tudom elképzelni, hogy egyik diák megkapja a szükséges tejet, a másik diák pedig nem.
A Földművelésügyi Minisztérium végiggondolta, hogy mennyi pénzt tud szánni erre az akcióra: ez 1998-ban mintegy 300 millió forint lenne. Én tudom, hogy ez nem fedezi az egész akciót. Hozzá kell tenni, hogy a többlettejtermelés levezetésére is a minisztériumnak mintegy 300 millió forintot fordítania kell a gazdasági támogatásból, de én azt hiszem, ha ebbe mások is beszállnak - mert ténylegesen nemzetgazdasági érdekről van szó -, akkor ezt a programot el lehet indítani.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť