KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, a postaszolgáltatás jelentőségét az ön méltató szavai is hangsúlyozták, és valóban indokolt, hogy a Ház időnként a postai szolgáltatás mint az egyik legnagyobb közcélú szolgáltatás kérdésével foglalkozzon. Talán más pillanat hasznosabb lett volna, mint a mostani bértárgyalási időszak, de azt hiszem, az is természetes, hogy a 40 ezer postás bértárgyalásának kérdése a nagy nyilvánosság előtt zajlik, hiszen önök tévéből, újságokból folyamatosan figyelemmel kísérhetik az eseményeket.
Ami talán kevesebb odafigyelést kapott, az a posta helyzete és a posta szerepének megváltozása az elmúlt körülbelül egy évtized alatt. Szeretném hangsúlyozni, hogy az ezen az évtizeden belül is az utóbbi négy év óriási siker a távközlés területén, hiszen egy - sokszor emlegettük - albán színvonalú, tehát mindenesetre az európai átlagtól messze leszakadó távközlési hálózattal és távközlési rendszerrel szemben ma az európai középvonalhoz tartozó vagy azt megközelítő színvonalat tudtunk elérni. Szóval az, ami óriási siker a távközlésben, az hatalmas kihívás és piacvesztés természetesen a postai szolgáltatás, a hírközlés hagyományos technikáját alkalmazó szolgáltató területén.
(8.50)
Erre a kihívásra kell - illetve kellett az elmúlt évtizedekben - válaszolnia a postának. Csak egyetlen jellemző adatot mondanék: míg egy évtizeddel ezelőtt a levélküldemények több mint 90 százaléka magánlevél volt, jelenleg a küldemények kevesebb mint 15 százaléka magánlevél, és 85 százalékot meghaladó az üzleti célú vagy ahhoz kapcsolódó levélküldemények száma. Nyilvánvaló, hogy a más típusú igényeket más szolgáltatással lehet csak kielégíteni. Ezért a posta új szolgáltatásokat vezetett be a banki szolgáltatások területén, a csomagküldemények területén, vagy - ahogy nemrégiben a sajtóban olvashatták - az elektronikus levél területén, ami kényelmesebbé és gyorsabbá fogja tenni a levélszolgáltatást az üzleti levél területét. Ugyanakkor a szolgáltatás színvonalát is javítania kell a postának. A kialakulóban levő front-office rendszer 10 millió magyar állampolgár számára teszi sokkal kényelmesebbé, kulturáltabbá a postai szolgáltatás igénybevételét.
Mindezt gyakorlatilag állami támogatás nélkül teszi a posta, hiszen csak a kistelepüléseken lévő postai épületek felújítására kap az államtól, a központi költségvetéstől, önöktől, a parlament által megszavazva 600 millió forintot évente. Ezeket a beruházásokat, amelyeknek egy-egy tétele 3-4 milliárd forintnyi, a posta saját maga, a saját tevékenységéből gazdálkodja ki. Az elmúlt esztendőben mintegy 60 milliárd forintos forgalmából 4 milliárd forintnyi nyereséget kellett visszaforgatnia azokra a műszaki fejlesztésekre, amelyekkel újabb piacokat kíván megszerezni annak érdekében, hogy a törvényben vagy társadalmilag elvárt alapellátáshoz biztosítsa a gazdasági feltételeket.
Ez tehát a posta tevékenysége, és emellett igaz az, amit ön mond, hogy a bérek vonatkozásában a postaszolgálat elmarad a távközlés vagy a versenyszféra bérezési területeitől. Ezért valóban az Érdekegyeztető Tanácsban javasolt keresetnövekedés maximumán kíván megállapodni a posta vezetősége a szakszervezetekkel. A tegnap esti tárgyalások után - amiről részben pontosan, részben pontatlanul tájékoztat a mai sajtó - azt lehet elmondani, hogy a keresetnövekedés területén megállapodás jött létre 16 százalékon, ugyanakkor a szociális támogatások, a szociális kérdések területén tovább folyik az egyeztetés. Egy bizonyos: nem volt teljes mértékben valódi a hír, amely a február 18-ai konkrét sztrájkfelhívásra hivatkozott.
Ma már nyugodtan mondhatom, hogy természetesen kemény vita van a menedzsment és a szakszervezetek, valamint az egyéb érdekképviseletek között, de nem látunk semmi feloldhatatlant. Az azonban bizonyos, hogy amikor az antiinflációs politikánkon kicsit majd lazítani tudunk, akkor végig kell gondolnunk, hogy a postaszolgálat területén dolgozók reálkeresete hogyan igazodhat a többi területen - a hírközlési, távközlési szolgáltatásban - elszaladt bérekhez.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť