PÓDA JENŐ

Full text search

PÓDA JENŐ
PÓDA JENŐ (MDF): Köszönöm a válaszát, miniszter úr. Örömmel állapítom meg, hogy legalább egy adatbázisból dolgoztunk. Ugyanakkor azt is meg kell állapítanom, hogy bizonyos következtetéseink nem azonosak.
Én értem, amit ön mond, nevezetesen: úgy próbálják megoldani ezt a problémás helyzetet, hogy a bonyolult feladatokat kiveszik a kiképzésből, és lehetőleg egyszerűbb vagy közepesen bonyolult feladatokkal próbálják a pilótákat felkészíteni a feladat végrehajtására, ezáltal csökkenteni a balesetveszélyt.
(15.40)
Ez egyrészről jó és elfogadható, másrészről viszont ott van a nagy kérdés, hogy hogyan fogják adott esetben pilótáink végrehajtani a bonyolult feladatot akár éles helyzetben is, amire most nem tudnak felkészülni békében. Nyilvánvaló, hogy nem tudnak felkészülni, mert nincs a feladataik között, illetve nincs rá repült órájuk, nincs rá üzemanyaguk. Abból kiindulva, hogy a legnagyobb érték a pilóta, s míg a repülőgép minden egyes helyzetben pótolható, egy jó pilóta kiképzése több év és nagyon türelmes oktatás következménye, nem fogadható el a válasz. Azért sem fogadható el egyébként ez a választ, mert miniszter úr a NATO-tól teszi függővé (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ennek a helyzetnek a javulását. Ez nem NATO-függő kérdés, ezt a Magyar Honvédségen belül kell mindenképpen megoldani. Köszönöm.
Nem fogadom el a válaszát, miniszter úr. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť