AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy az APEH költségvetése 28 milliárd forint - tehát az APEH-nek mint szervezetnek ennyi a költségvetése. Tízezer ember dolgozik ennél a szervezetnél. Természetesen bemehetünk abba az utcába, hogy a 28 milliárdos költségvetést elkezdjük 2-3-4-5 milliónként a parlament plenáris ülésén tételesen megvitatni, de azt gondolom, ez komolyan mégsem vethető fel, és azt sem lehet komolyan feltételezni, hogy a pénzügyminiszternek mint az APEH-et felügyelő miniszternek az lenne a dolga, hogy ilyen mélységben végigtárgyalja ezeket az ügyeket.
Egyébként azokra a kérdésekre, amiket feltett, természetesen vannak válaszok, s nyilván még nagyon sok ilyen tételt fel lehetne vetni. A teljesség igénye nélkül - miután a két perc erre igazán nem alkalmas - szeretném elmondani, hogy a Matkó-Horváth Kft. éves megbízási szerződés alapján nemzetközi referenciák miatt - a közbeszerzési értékhatárt meg sem közelítő díjazásért - médiatanácsadási és szervezési tevékenységet folytat.
A Princz és Társa Könyvvizsgáló Kft. a PM megbízásából az APEH gazdálkodási tevékenységének vizsgálatát végezte el. Közbeszerzési eljárást nem igényelt a megbízási díj alacsony volta miatt. A Princz és Társa ennek ellenére egy pályázat nyerteseként három jelentkező közül lett kiválasztva versenytárgyaláson. Az ellenőrzés kizárólag a gazdálkodási tevékenységre irányult, az APEH szakmai tevékenységére, az adóztatásra nem, tehát ilyen információk - így adótitkok - nem kerülhettek a magáncéghez.
Ez természetesen nem helyettesíti sem az ÁSZ, sem a KEI szokásos vizsgálatát. A Pénzügyminisztérium fejezetén belüli költségvetési szervek vizsgálatára bizonyos időszakonként van szükség, ezért az állandó ellenőrzési apparátus fenntartása nem lenne gazdaságos, ezért választottuk ezt a megoldást.
Sajnos, idő hiányában nem tudok tovább az ön kérdéseire ebben a műfajban válaszolni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť