DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdéseim egy részét most nem teszem fel önnek, megvárom, amíg legközelebb a pénzügyminiszter úr is bejön. Többi részére azonban várom válaszát.
Kérdésem címe az volt: "Hogyan teljesíti a Pénzügyminisztérium ellenőrzési kötelezettségét az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál?". Tegnap napirend előtti hozzászólásomban jó néhány kérdésre felhívtam a figyelmet, melyekre államtitkár úr - nyilván váratlanul érték ezek a kérdések - enyhén szólva nem adott teljes körű választ. Nos, kérdezem:
Vajon miért egy magáncégnek adja ki a Pénzügyminisztérium az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal könyvvizsgálatát, miért nem a Pénzügyminisztérium ellenőrzési főosztálya vagy a Központi Ellenőrzési Igazgatóság, esetleg - ha valami nagy gondot sejtenek - az Állami Számvevőszék végzi ezt az ellenőrzést?
Nem tartja-e problémásnak a Pénzügyminisztérium azt, hogy egy magáncég olyan belső információkhoz juthat, amelyeknek következményei egészen messzire vezethetnek?
Vajon miért van az, hogy a Geoholding, Geomédia Kft. az APEH-székházban székel? (Akar László: Bérleti díjat fizet érte!) Igen, államtitkár úr, valóban fizet bérleti díjat: 40 négyzetméterért 40 ezer forintot, világítás, fűtés s a többi. De a kérdés nem ez. Az igazi kérdés az, hogy egy magánvállalkozás miért székel az APEH-székházban.
Ugyanez a magánvállalkozás miért fizet a közigazgatási államtitkárnak, Csobánczy Péter helyettes államtitkár úrnak és Vámosi Nagy Szabolcsnak különdíjat az információkért és a munkájukért?
Vajon milyen pályázatot nyert a Matkó és Horváth Kommunikációs Kft., mely szórólapján még a kormányhoz fűződő kapcsolatot is hirdeti?
Tehát, államtitkár úr, azt kérdezem öntől: a Pénzügyminisztérium ellenőrizte-e az APEH magáncégekkel folytatott kapcsolatát?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť