KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Azért örülök a kérdésnek, mert végre szólhatok erről a távmunkaprogramról, amely most kifejezetten arra irányul, hogy 100 millió forintjával rehabilitációs munkahelyeket teremtsen olyan emberek számára, akik fogyatékosak, és akiknek máshol munkahelyeket kiépíteni rendkívül drága volna; otthonukba elvinni a munkát más eszközökkel az esetek zömében szintén nem volna versenyképes, így aztán ezzel a módszerrel próbálkozunk. A 100 millió forint tehát éppen azt célozza meg, hogy kizárólag azok számára írjunk ki pályázatot, akik a fogyatékos embereknek rehabilitációs munkahelyeket teremtenek számítógépes távmunka útján.
Ezzel együtt fontos a nagyságrendeket is elmondani, mit fordítunk idén a célszervezetek támogatására. '96 óta, amióta a Munkaerőpiaci Alapban elkülönített alaprész a rehabilitációs forrás, nos azóta 600 milliót, tavaly 760 milliót, idén pedig 1 milliárd 600 millió forintot tervezünk fordítani rehabilitációs munkahelyek támogatására, és tudni kell, hogy tavaly is az volt a tapasztalat, hogy ennek 90 százalékát a célszervezetek nyerték el. Nincs rá ok, hogy változtassunk ezen, tehát garantálhatom önnek, hogy a szakmai elbírálás szempontjai között első helyen fog szerepelni, hogy valóban a rászorulók és a rászorulók szervezetei, valamint a velük foglalkozó foglalkoztatók kapják meg ezt a támogatást.
Ilyen értelemben tehát arra kell számítani, hogy bővülő eszközrendszer áll rendelkezésre, hogy az elosztási módban már nemcsak pályázati úton, a célszervezeteken keresztül, hanem a távmunkán keresztül is lehet növelni a rehabilitációs lehetőségeket, és azt hiszem, hogy ez azt a szándékot, amely a kormány jogalkotási terveiben szerepel - miszerint legyen törvény a fogyatékosokkal kapcsolatban -, megerősíti a pénzeszközök, a források oldaláról.
Egyébként azért is örülök képviselő asszony kérdésének, mert ez majd év közepén, amikor összegereblyézzük a pénzeket, indok lesz, hogy erre a területre irányítsuk a további, maradék pénzeket. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť