DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tényleg nem szeretnék különböző számháborúkba bocsátkozni képviselő asszonnyal, de ajánlom, hogy szíveskedjék a fogyasztási statisztikát megtekinteni. Jó néhány vérnyomáscsökkentő vagy éppenséggel a Cavinton toplistás a forgalomban. Sokkal többet fogyasztanak belőle, mint mondjuk egyes antibiotikumokból, viszont az antibiotikumot közismerten egy nagyon körülhatárolt javallat esetén is rövid ideig szükséges szedni. Egyébként itt is tudok olyan példát mondani, ahol éppenséggel a térítésidíj-növekedés még a 12,8 százalékot sem éri el.
Nyilván több mint 4000 készítmény esetében erre is meg arra is lehet példát mondani. Mi arra ügyeltünk, hogy a krónikus betegségben szenvedő idős emberek gyógyszereinek ára ne emelkedjék, ami nem azt jelenti, hogy egy-egy konkrét készítmény esetében ezt a célt sikerült elérni - az átlagot tekintve azonban igen.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť