SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Valóban szükség lesz arra, hogy a vérnyomáscsökkentő készítmények árai ne növekedjenek a jövőben, ha általában a nagyon sokat használt gyógyszerek árai ilyen mértékben fognak emelkedni. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: De szellemes vagy!)
Tisztelt Miniszter Úr! A tények, azok tények. Az általános szám, amit én a kérdésem elején említettem, és amelyet az ÁNTSZ mutatott ki, 20 százalék. Az egyebekben felsorolt példák pedig olyan gyógyszerkészítmények, amelyeket jellemzően a nyugdíjasok és jellemzően a kisgyermekes családok használnak. Ezek a készítmények nagy mennyiségben fogynak, sokan fogyasztják vagy használják őket, közismertek, elfogadottak. Persze lehet, hogy vannak olyan termékek, amelyeket kis mennyiségben szednek, szerencsére kevés ember szed ilyeneket, és ezek ára csökkent. Azt nézzük, hogy nagy volumenben milyen készítmények érintik a társadalmat; ezeknél pedig az áremelkedés 30-40 százalékos.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť