KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A főváros forgalmát közlekedőként vagy szakemberként, vagy közlekedőként és szakemberként régóta vizsgálva, azt hiszem, mindannyian azt állapíthatjuk meg, hogy a főváros útjai túlzsúfoltak, és az a hálózat, amely jelenleg a forgalmat kénytelen lebonyolítani, gyakorlatilag alkalmatlan arra, amit a motorizáció következtében el kellene viselnünk.
Ezért az autópálya, illetve a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztéséről szóló kormányhatározat az egyik legfontosabb elemként a következő tíz esztendőben az M0-ás körgyűrű M3-as, M5-ös autópálya közötti szakaszának megépítését jelölte meg. Ez a szakasz körülbelül 45 kilométer - nyilván a nyomvonalaktól függően - hosszúságú, és mintegy 70-90 milliárd forintba kerül mai áron, ami rendkívül nagy beruházási összeget jelent. A fővárossal közösen azon dolgozunk, hogy ez a beruházás minél gyorsabban valósuljon meg.
Valóban komoly nyomvonalproblémák vannak a körgyűrű délkeleti szakaszának megalkotásakor. Eddig körülbelül kilenc olyan konkrét nyomvonalváltozat készült el, amelyet már a lakosság is látott vagy vitatott, de egyik sem elégítette ki azokat az igényeket - még a korszerű nyomvonalvezetés, tehát az esetleges védősávok, mélyvezetés választásával sem -, amelyeket a lakosság méltán igényel.
Ezért most újabb két változat vizsgálata van folyamatban, amely Vecsés térségében a külső vonalon menne el a fővárostól, és így a településektől valamelyest távolabb. Ha ebben a formában sikerül a fővárossal, illetve az érintett önkormányzatokkal megegyezni, akkor megindulhat végre ennek a szektornak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) az engedélyezési eljárása.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť