SZILI SÁNDOR

Full text search

SZILI SÁNDOR
SZILI SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Választókerületemet, Pestszentimrét és Pestszentlőrincet egyformán sújtja az M0-ás körgyűrű megléte és hiánya. E látszólagos ellentmondást kívánom megvilágítani a következőkben.
A kerület lakóit 1972 óta rémisztgetik az M0-ás körgyűrű nyomvonalának tervei, amely először Pestszentlőrinc közepén áthaladva vágta volna ketté a XVIII. kerületet. Az őrült terv elleni tiltakozás után 1991-ben a Buváti tervezőcsoportja - Barsiné Pataky Etelka mérnöknő vezetésével - olyan természetromboló, környezetkárosító tervvel állt elő, amely nyomán jelentős erdőirtást kellett volna végezni a Halmi-dűlőben, a körgyűrű pedig az M5-ös úttal együtt U-alakban fogta volna közre Pestszentimrét, teljesen elszakítva Pestszentlőrinctől. Az újabb tiltakozások hatására a további tervek már a főváros határához közelebb jelölték ki a nyomvonalat. Eközben elkészült a gyűrű déli szektora az M5-ös útig: ez, valamint a nagybani piac szomszédsága megnövelte a XVIII. kerületbe zúduló forgalmat, amely tovább fog növekedni a Méta utca-Nagykőrösi úti felüljáró elkészülte után.
A kerület lakossága nevében kérdezem:
Mikor szabadulnak meg az M0-ás autóút hátrányos következményeitől? Hol és mikor kezdik meg a körgyűrű dél-keleti szektorának megépítését? Mit kíván tenni a tárca - a fővárossal karöltve - a kerületre zúduló forgalom csökkentése érdekében?
Várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť