VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Hiány, sorban állás, idegtépő várakozás, egyszóval káosz jellemzi annak a módosításnak a hatását, ami alapján a vállalkozóknak a tb-járulék bevallását mágneslemezen, floppyn kell ezentúl benyújtaniuk. Ennek határideje február 10., ám kétséges, hogy a kormányzati és egészségbiztosítási mulasztások miatt a vállalkozók ennek eleget tudnak-e tenni. Csak néhány problémát hadd említsek a félreszabályozás következményeiből.
A számítógépes programhoz január 20-a után lehetett hozzájutniuk a vállalkozóknak, ami azt jelenti, hogy mivel 10-éig, tehát a mai napig kell leadni a vállalkozás tb-bevallását, ember, vállalkozó legyen a talpán, aki ennek eleget tud tenni.
Másodsorban: a vállalkozónak nyilatkoznia kell arról, hogy az a lemez, amit lead, vírusmentes. Ezzel két probléma van. Egyrészt a vállalkozók jelentős részének a mai napig nincs számítógépe, ezért erről nem tud érdemlegesen mit mondani, másrészt egy vállalkozó legfeljebb arról tud nyilatkozni, hogy tudomása szerint vírusmentes, hiszen különböző programok vannak ennek a kezelésére.
Ugyancsak gondnak tartjuk, hogy a floppy-megoldás mellett nyomtatványon is be kell adni a járulékbevallást. Ez megkérdőjelezi az egész intézkedés komolyságát, hiszen nemcsak a floppyt kell kinyomtatni és ott aláírni, ezzel regisztráltatni a beadást, hanem még egy nyomtatványt is le kell adni.
Végül a program - mint kiderült - több hibát is tartalmaz. Ezt egyébként az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője is állítja, aki megjegyzi azt is, hogy ennek véleménye szerint az az oka, hogy a kormány későn, csak novemberben adta ki azt a kormányrendeletet, amely a végrehajtásról rendelkezett.
Kérdezem tehát a tisztelt miniszter urat, nem gondolja-e úgy, hogy a kormány jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a vállalkozók megalázó és méltatlan körülmények között kell hogy a tb-bevallásuknak eleget tegyenek. Köszönöm. Tisztelettel várom a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť