DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttem felszólaló szocialista képviselőtársamat, mint sokszor, most sem zavarja, hogy teljesen mást mond, mint amit a tények tartalmaznak.
Azt hiszem, senkinek sincs problémája Magyarországon azzal, hogy kétnyelvű helységtáblák vannak ebben az országban. Probléma a határokon túl van, igen tisztelt képviselőtársam. Mert a napi sajtóból értesülhetett róla, vagy ha nem, akkor most elmondom: Erdélyben átfestik a kétnyelvű helységtáblákat. A kolozsvári polgármester parancsára járnak a kommandók, és a települések tulajdonát képező helységnévtáblákat átfestik!
Ha ebben a pozícióban fog javítani a Magyar Országgyűlés munkája a határokon túl élő magyarok sorsán, akkor teljes szívvel támogatjuk ezt. Csak jól tudjuk, hogy e kettő között az égadta világon semmifajta összefüggés nincsen!
A nemzetközi példákra Bihari képviselőtársam nagyon precízen hivatkozott. Jó lenne, ha valóban valaki végighallgatná azt, amit ő elmond, és rájönne, hogy egyáltalán nem esett szó, mondjuk, a törökországi vendégmunkásokról, hogy Németországban képviselettel rendelkezzenek, pedig milliós számban élnek ott; nem esett szó a Franciaországban levő, mondjuk, feketebőrűekről és a többi és a többi.
Tehát a Magyar Országgyűlésnek - még egyszer hangsúlyozom, és a külügyminiszter úrnak ebben volt a nagy jogi baklövése - nincs jogi kötelezettsége a képviselet megteremtésére. Bihari képviselőtársam is körülbelül 16 percen keresztül sorolta jogi kifogásait, hogy miért nem kell képviselet, és utána olyan 4-5 percen keresztül szólt arról, hogy szociológiai értelemben mi az indoka, hogy van egy csoportképző ismérv, ami egyébként megvan a nyugdíjasoknál és megvan még néhány csoport esetében. S utána vannak a külpolitikai érdekek.
Viszont úgy látszik, elkerülte Szabó Lajos Mátyás képviselőtársam figyelmét, hogy a korábbi általános vitában mi azt mondtuk: májusban legyenek választások, listás, könnyített küszöbbel és két szavazólappal. Erről kellene vitatkozni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť