DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Megértem azt, hogy az emberi jogi bizottság elnöke elvéti a Ház hangnemének megfelelő megszólalást, és argó jellegű szavakat használ.
Megértem azt is, hogy Tabajdi államtitkár úr, kikelve önmagából, megpróbálja mentegetni azt. Három és fél éves államtitkári tevékenysége után jottányival sem mozdult előbbre a kisebbségi képviselet ügye, pedig ez az ő asztala lett volna a kormányban.
Biztos, hogy a helyében nem így próbálnám a felelősségemet mentegetni, hogy valótlanságokat állítok, és biztos, hogy az emberi jogi bizottság elnökeként se tenném ezt, de nyilvánvaló, hogy senki nem tudja átlépni a maga árnyékát.
Én arra kérném őket és azokat, akik objektívan szemlélik ennek a kisebbségi képviseletről szóló törvényjavaslat-sorozatnak a tárgyalását, szíveskedjenek elolvasni a parlamenti jegyzőkönyveket.
(18.30)
Szíveskedjenek elolvasni a parlamenti jegyzőkönyveket! Szíveskedjenek elolvasni, hogy a Magyar Demokrata Fórumnak az volt az álláspontja, hogy elsősorban a második kamarával lehet ezt a kérdést megoldani. Miután ez egy hosszabb távú folyamat, ezért ideiglenesen - mivel önök annyiszor mondták, hogy alanyi jogosultságként jár a kisebbségeknek a parlamenti képviselet - oldjuk meg delegálással. Ha alanyi jogon jár, akkor értelemszerűen delegálni kell a képviselőket. Továbbmentünk - miután láttuk, hogy ezen fanyalognak azok, akik mindenképpen meg akarják oldani a kisebbségi képviseletet -, hogy akkor legyen választás, kétszavazatos, könnyített, listás feltételekkel.
Ha ezek után bárki, aki objektívnek mondja magát, azt állítja, hogy a Magyar Demokrata Fórum gátolja a kisebbségi képviseletet, akkor nyilvánvalóan a miniszterelnök úrhoz hasonlóan ismét nem az igazat mondja. Úgy látszik, ez bevett szokássá kezd válni kormánypárti politikusok között. Egy intő kivétel Bihari képviselőtársam, aki nagyon világosan elmondta most azokat a szakmai érveket, amelyekkel lehetne vitatkozni, de a politikai akarat megléte folytán erre nincs szükség.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť