ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! Vancsik Zoltán, MSZP és Tamássy István, SZDSZ, képviselőtársaink kivételes és sürgős tárgyalást kérve benyújtották a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. számú törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatot T/5345. számon.
Megadom a szót Tamássy István képviselő úrnak, aki a kivételes eljárásba vétel iránti kérelmet indokolni kívánja. (Tamássy István jelzi, hogy nem kíván szólni.) Nem kívánja képviselő úr? Nem kívánja indokolni, a szót sem adom meg. (Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történő tárgyalás elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 292 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett az előterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány... (Gulyás József jegyző egy iratot ad át.) Bocsánat. Az előterjesztők kérték a kivételes eljárásban történő sürgős tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgős tárgyalásbavételhez is a jelen lévő országgyűlési képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett előterjesztés sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 298 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a kivételes eljárásba vett előterjesztést sürgősséggel tárgyalja.
(17.00)
A Házszabály 125. §-ának (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a gazdasági bizottságot.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť