DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Miután a házbizottságban született megállapodás értelmében a frakciókat csak azért illeti meg nyolc perc ilyenkor, a miniszterelnök úr fél órát meghaladó beszéde és tízperces viszontválasza után, mert még a napirend előtti felszólalásban is vissza lehet térni a kérdésre, és egyébként is "a társadalmat nyugtalanító kérdések" címet adtam a felszólalásunknak (Dr. Szabó Zoltán: Teljesen váratlan volt!), úgy gondolom, arra kell mindenekelőtt rámutatnom, hogy a társadalmat nyugtalanítja az a tény, hogy a Házban olyan helyzet alakult ki, amikor lényegét tekintve csak a kormányzó oldal tud megszólalni (Derültség, zaj az MSZP padsoraiban.), az ellenzék megszólalási lehetőségeit pedig rendkívüli mértékben korlátozzák. Ezt önmagában bizonyítja az a tény, hogy a miniszterelnök úr közel 45 perces beszédére 8 percben lehetett reagálni, és az utolsó szó is a miniszterelnök urat illeti meg.
Ami az ő felvetését illeti, hogy miért kifogásoltam, hogy '95 júliusában Clinton elnök úrral nem mutatkozott a hagyományos, kandalló előtti beszélgetés kapcsán, azért, igen tisztelt képviselőtársaim, mert ez a protokolláris szabályok értelmében az elismerés, a megbecsülés jele volt; és az, hogy a miniszterelnök urat akkor csak futtában fogadták egy büfékocsi mellett, nyilvánvalóan nem volt Magyarország megbecsülésének jele. (Folyamatos zaj.)
Egyebekben arra a stílusra, amelyet a miniszterelnök úr megengedett magának például a csernobili katasztrófával kapcsolatban hozzánk intézett levél kapcsán, azt kell mondjam, hogy ez egy olyan (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) megengedhetetlen megközelítés...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť