DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm. Remélem, az időt visszakapom, elnök úr! (Derültség.)
Tehát én úgy gondolom, hogy az a stílus, amelyet a miniszterelnök úr megengedett magának a csernobili katasztrófa kapcsán a Kisgazdapárthoz intézett levéllel kapcsolatban, azért megdöbbentő, mert a csernobili katasztrófa nemcsak Belorussziát, hanem Ukrajnát is érintette. Kérdés az, hogy az én munkatársaim helyesen tették-e, hogy a csernobili katasztrófa következményeinek elhárítása tárgyában hozzám intézett levélre válaszolva nemcsak Belorussziának, hanem Ukrajnának szóló tájékoztatást is küldtek, de ha történetesen ez egy tévedés lett volna, ebben az esetben is, úgy gondolom, a miniszterelnök úrnak az a felvetése, hogy ő ezt kipoentírozza, egyenesen a magyar állam érdekeit sértő magatartás. Ezt viszont a miniszterelnök úrnak illenék tudnia, mert úgy gondolom, hogy ha mást nem is, de ezt Rostockban megtanulhatta volna. (István József tapsol.)
Ami az egyéb felvetéseket illeti, úgy gondolom, hogy azok tények, amikre én hivatkoztam - tehát, hogy mennyi a belső államadósság után fizetendő kamat, és mennyi, mondjuk, a reálbérek csökkenése 1995-96-ban, vagy az a tény, hogy 800 ezer család került abba a helyzetbe, hogy nem tudja fizetni a lakással kapcsolatos rezsit, vagy az, hogy a hajléktalanok számát mennyire lehet tenni, vagy az a tény például, hogy az MSZP-frakció által kilátásba helyezett 3,60-as kenyér helyett ma már 136 forint a kenyér ára, és a 2 forintos kolbászár sem jött be, mert épp ma emelték a húsárakat is -, úgy gondolom, ezek nem a közgazdaságtan halandzsáját, hanem olyan vitathatatlan tényeket jelentenek, amelyekről lehet, hogy a miniszterelnök úr nem tud, mert őt nem érintik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de attól ezek még tények.
Elnézést, el tetszett venni tőlem több mint egy percet, tessék visszaadni, elnök úr! (Derültség.)
Tehát én úgy gondolom, az tény, hogy a Független Kisgazdapárt például a rövidített gazdasági programjában megmondja, hogy miként kell a kiterjedt adó- és járulékreform keretében csökkenteni a közterheket, vagy például miként kell az árképzésben megfelelő, feszes szabályozásra áttérni, és megmondja, hogy miért kell (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a 12 százalékos háztartási tüzelőolajat és a 25 százalékos, lakással kapcsolatos áfát elhagyni, ez nem halandzsa (Az elnök ismét jelzi az időkeret leteltét.), hanem közgazdasági javaslat, amelyet lehet elfogadni, vagy lehet elvetni (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.), de ilyen stílust alkalmazni... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Elnök úr, nem adta vissza a pontos időt, mert egy perc 20 másodpercet vett el, tehát befejezem a mondatot! (Derültség.) Lehet, hogy a miniszterelnök úrnak ilyen stílusban fel lehetne lépnie (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a Fővárosi Nagycirkuszban (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.), de a Házban nem!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť