BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, a nyugdíjreformra való hivatkozás adott esetben nem helytálló, hiszen a nyugdíjreformnál egy létező, működő rendszer gyökeres átalakításáról volt szó, ahol óhatatlanul nagyon nagy körültekintésre és óvatosságra volt szükség, ahol adott is, meg el is vesz a reform. Ez esetben egy olyan törvényről van szó, amelyik csak ad. Tehát ha a felét csináljuk meg annak, amit eredetileg terveztünk, és hosszabb távon szeretnénk, akkor is adunk. Tehát nem igaz az, hogy újabb és újabb nekifutásokra van szükség, mielőtt az első adagot odaadnánk.
Másodszor: azt gondolom, lehet azt csinálni, hogy a fogyatékosok körére nézve a törvény megszületik, megpróbáljuk az összes elképzelhető korrekciót végrehajtani. Surján képviselő úr tett egy sor javaslatot, és nagyon örülök, hogy az államtitkár úr is kifejezte készségét arra, hogy a minisztérium is segít abban, hogy megpróbáljuk ezt a következő hetekben megoldani. Hátha sikerül! Én ezt a megközelítést nagyon üdvözlöm, mert azt gondolom, hogy nekünk, akiket négy éve megválasztottak, ez a kötelességünk. Az, hogy koncepciót gyártunk a jövő kormány, a következő kormány részére, az már, ha úgy tetszik, a választási programokba való, és nem ennek a parlamentnek a tevékenységébe.
Úgyhogy azt javasolom, üljünk, üljenek össze csütörtök reggel a pártok képviselői - természetesen a kormány részvételével -, nézzük meg, mi az, amit ebből meg tudunk csinálni most, március 16-áig, azt csináljuk meg és akkor meglátjuk, hogy mi marad a következő társaságra.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť