DR. SZIGETI GYÖRGY

Full text search

DR. SZIGETI GYÖRGY
DR. SZIGETI GYÖRGY (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Engem tulajdonképpen Toller László hozzászólása inspirált, hogy észrevételt tegyek. Én nagyon szeretném, de úgy látszik, hogy már elment a vita abba az irányba, hogy egyes pártok érzelmire veszik a dolgot. Egyet tudok mondani: ez a társadalmi vita már - nem '94-ben ültünk le egy asztalhoz, Surján Lászlónak mondom, ő legfeljebb akkor hívta meg az érintetteket a minisztériumba - '91-92-ben elkezdődött, és folytatódik most is. Most már itt segéderőként megjelent a volt népjóléti miniszter, itt a politikai államtitkár, mindenki szinte meg akar szakadni, túlórázunk. Én nyolc éve vagyok itt, és tényleg nem szociális elkötelezettségemből, hanem kényszerhelyzetből, egy kényelmetlen helyzetből, mert negyven éve a fogyatékos csoporthoz tartozom - ez egy megoldandó kérdés.
Amit biztatónak látok: ha a pártok egyeztetnek, és akarnak valamit, akkor biztos meg tudják ezt a kérdést oldani. Olyan törvényjavaslat van előttünk, ami a Népjóléti Minisztériumban készült, az a szakértői csapat dolgozott rajta, amelyik a korábbi ciklusban is.
Engem aggodalommal tölt el, hogy Toller László ezt az egész ügyet más irányba vitte el. Annyit azért meg kell jegyeznem, hogy a szociális érzékenység talán abban megmutatkozik, és demonstrálni is lehet, hogy ezt már '92 óta és folyamatosan folytatjuk. Tele van a padlás azzal, hogy írt Kovács Pál, hogy meglesz ez a törvény, írt Szabó György, írt Kökény Mihály, és most itt vagyunk a végkifejletben, hogy a nagy igyekezet mellett végül talán nem lesz törvény.
Ezt én nagyon sajnálnám. Egyelőre bizakodással tekintek a csütörtöki találkozó elé. Szerintem jó szándékkal meg lehet oldani. És ez oldaná meg azt, hogy ne kampánykérdés legyen. Mert mi lesz? Lesz március 16-án törvény, és utána a kampány erről már nem szólhat. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť