BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Azért kértem szót, hogy jelezzem a parlament felé is és a két percben hozzászólók felé is azt az örömömet, hogy a Kisgazdapártnak az országos területfejlesztési koncepció kapcsán előbb ismertetett programjában szakmailag megalapozott és határozott irányú változást tapasztaltam. Ez mindenképpen örvendetes. Én tehát azok közé tartozom, akik a Bernáth Varga Balázs képviselő úr által elmondottakat határozottan támogatni kívánják, és nem azzal foglalkoznak, hogy korábban egy szavazáskor mely kérdéseket exponálták ilyen vagy olyan mértékben.
A reflexiók közül szeretnék dr. Baráth Etele elnök úr felvetésére reagálni, nem a túldramatizálással kapcsolatban, mert azzal egyetértek, hanem az ország elmaradott térségei közötti különbség mérését és az erre való kormányzati és parlamenti reagálásokat illetően. Én ezzel egyetértek, ezért ennek az országos területfejlesztési koncepciónak és a kormányprogramnak a későbbiekben határozott intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy egzakt és pontos mérések legyenek az alapjai, nem pedig például a GDP-nek az olyan irányú mérése, amellyel a közgazdászok és más szakmai körök sem értenek egyet, amelyek a fekete- és a szürkegazdaság határán lévő teljesítményeket nem képesek integrálni, és ami olyan eredményhez vezet, hogy Pest megye, az ország egyik legfejlettebb megyéje a harmadik helyet foglalja el, csak azért, mert azok a cégek, amelyek itt tevékenykednek, mondjuk, Budapesten vannak bejegyezve és így tovább.
Az infrastrukturális különbségek helyett pedig én is a munkahelyteremtésre és elsősorban egy adott térség komplex fejlesztésére hívnám fel a figyelmet, ami dr. Bernáth Varga Balázs előadásából kitetszett.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť