BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Lamperth Mónika képviselőtársam hozzászólása kapcsán kértem én is szót, és gyorsan megnéztem a zárórendelkezéseket, amely szerint a parlamenti határozat nyomán - ha ezt elfogadja a tisztelt parlament, és bízom benne, hogy módosításokat követően el fogja fogadni - kinek milyen feladata van, és milyen következmény származik ebből. S itt látom megnyugodva, hogy "felkéri a kormányt" kifejezés van benne, "felkéri a regionális és megyei területfejlesztési tanácsokat", "felkéri a helyi önkormányzatokat" és így tovább.
Dr. Szili Katalin államtitkár asszony azt mondta, ezekután majd a helyi programokban, a megyei területfejlesztési tanácsok programjaiban kötelezően ezeket alkalmazni kell. Nem hiszem, hogy idáig el kell jutni egy parlamenti határozatot követően.
Lamperth Mónika hozzászólása kapcsán pedig kerestem, hogy van-e a dunai vízlépcsőről, Bős-Nagymarosról ebben szó. Nincsen. S örömmel láttam, hogy az energiaellátás területén, a vízgazdálkodás területén és a közlekedés területén egyes részkérdéseket Dögei Imre képviselőtársam helyesen alkalmazott, amelyekben szerepel az Alföld vízgazdálkodási problémáinak a megoldása, szerepel benne az ivóvízbázisok hatékonyabb védelme, a tiszai és a dunai víziút fejlesztése. De nem szerepel benne egyetlen helyen sem a bős-nagymarosi vízlépcső, sőt a megyék programjában sem szerepel. Ha tehát ez felkérés alapján, a kormány intézkedéseit tekintve meghatározó lesz, akkor kérném azt, hogy ne tekintsünk egyes kiragadott részleteket kötelezően alkalmazandónak, túlhangsúlyozottaknak, és egy-egy hozzászólásból olyan következtetéseket levonandónak, ami az ország közvéleményét is félrevezetné, hogy ebben a koncepcióban a parlament a dunai vízlépcső kérdésében dönteni fog. Ebben a koncepcióban ilyen nincs, és remélem, hogy a kormány is és a parlament is meggondolja, hogy 600 milliárdért egy ilyen létesítményt létrehozzon, ellentétben az országos területfejlesztési koncepcióval, amelyben ez nem szerepel. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť