BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kétpercesben szólok én is, tisztelt Bársony képviselő úr (Bársony András: Bocsánat, elnézést kérek!), mert 13 órakor befejeződik ez az ülés, és az elnök úr lefújja az ülést. A vitával kapcsolatosan két percben ahhoz szeretnék hozzászólni, hogy mit értünk koncepción. Mindenki mást, ez volt a tanulság számomra. Eredetileg a vita előtt gondolkodásmódnak tartottam a koncepciót. Megnéztem: elfogadásmód, nézőpont - ez a másik értelmezése; meglátás, elgondolás, ötlet; a harmadik: fogamzás, fogadtatás; és a negyedik: valamely mű alapeszméje, a benne lévő nézőpontok összegzése - ezt írja a Magyar Értelmező Kéziszótár.
Úgy gondolom, hogy a határozati javaslatban szerepel a lényege, és amit Kocsi képviselőtársam mondott, hogy a mindenkori kormány számára ad muníciót és a mindenkori parlament számára is.
(13.00)
Ezért számomra fontos, hogy a parlament ezen vitatkozik. Még fontosabb lenne, hogy a mindenkori kormány az itt, a parlament által meghatározottakat tartsa be, juttassa érvényre. Az a kormány, amelyik 600 milliárd forintot fordít egy vízierőmű létesítésére, az nem tartja be ezt a koncepciót, még akkor sem, ha az én tisztelt képviselőtársam egy adott megye koncepciójánál ezt nem fogalmazta meg.
A másik: ha a Diósgyőri Acélművekre fordított 42 milliárd forintnyi összeget, amit ez a parlament eltűrt, hogy egy tollvonással átadta egy másik vállalkozónak 1 dollárnyi összegért, akkor azokat a koncepciókat nem tartja be a mindenkori kormány. Ha most azon vitatkozunk, hogy kell-e egy budapesti rehabilitációnál egy bizonyos mű megvalósítása, mondjuk, 140 milliárd forintnyi összegért, akkor valószínű, hogy ennek az idő- és költséghatárain vitatkozunk (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), azaz kevesebb jut a vidékfejlesztésre.
Azt mondom tehát, tisztelt parlament, hogy itt ne csak az időhatárokról, hanem a felosztható összegről is (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) legyen majd vita, és a mindenkori kormánynak az arányok meghatározásánál a gondolkodásmódjában, e határozat végrehajtása e döntés alapján legyen (Az elnök ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) a szempontrendszerének a középpontjában.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť