BÁRSONY ANDRÁS

Full text search

BÁRSONY ANDRÁS
BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt hiszem, amit Torgyán József képviselő úr mondott, hogy hány lakást kellene felújítani, azzal persze nem lehet vitatkozni, és nem is ez a vita kettőnk között. A vita kettőnk között az, hogy az a lakásállomány, amelyről mind a ketten beszéltünk Baráth Etelével, a modern kor követelményei szerint felújíthatatlan. Pontosan arról van szó tehát, hogy nem egyszerűen felújítani kell bizonyos lakásszámot, hanem arról van szó, hogy ezeket a területeket rehabilitálni kell. Ezt nem lehet másképpen megoldani, ez nem egy kerületi lakáskoncepció kérdése! Ez a területfejlesztési programok és a területfejlesztési koncepciók, egy átfogó fejlesztési koncepció része kell hogy legyen, mind Budapest belterületein, mind pedig bizony jó néhány megyeközpont belterületi térségében.
Éppen ezért ezt a piramist nem lehet a fejére állítani, hanem alapvetően kell olyan döntéseket hozni, amelyek e területeken lehetőség szerint az arculat megőrzése mellett a falak mögött egy teljesen új helyzetet állítanak elő, mert isten ments, hogy azt a lakásállományt még egyszer valaki megpróbálja az eredeti állapotába hozni. Infrastrukturális nonszensz a század végén, vagy ha úgy tetszik, az ezredfordulón olyan felújítási programokat keletkeztetni, ami rendbehozza az egyébként a folyosó végén lévő vécét. Nem erről szól a történet! Ez pedig, még egyszer mondom, nem lakásfelújítási program kérdése. Ez az egyik megjegyzésem.
A másik megjegyzésem pedig az, hogy kár 600 milliárddal dobálózni, Balsay képviselő úr, mert úgy gondolom, hogy ez a számtanlecke a tegnapi napirend előtti felszólalás - vagy ha úgy tetszik, miniszterelnöki expozé - kapcsán elég világosan el lett magyarázva azon képviselőtársaink számára, akik ezt a számtani feladatot nem értették meg, de további felvilágosítást e tekintetben persze lehet adni. Úgy számokkal dobálózni, ami egyébként teljes mértékben nélkülözi a maga egzaktságát, kár, káros (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), és ráadásul úgy gondolom, hogy kimeríti a demagógia fogalmát.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť