DR. BARÁTH ETELE

Full text search

DR. BARÁTH ETELE
DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Csak azért, mert úgy éreztem, hogy a mai délelőtt folyamán nagyon konstruktív volt a hozzászólásokkal kapcsolatos megjegyzések sora is és a párbeszéd, azt szeretném mondani, hogy Torgyán úr által a bevezetőben elmondott egy mondattal keményen vitatkoznék; ő tudniillik azt mondta, hogy több évet késett a koncepció beterjesztése. Az 1996. évben elfogadott törvény az 1997. évben lehetővé tette, hogy beterjesztésre kerüljön a koncepció, hamarább nem is lehetett. Itt több éves késésről ezen hathónapos időtávlaton belül nem szabad beszélni.
A másik: valóban elhangzott Dögei úr részéről a vízi energia hasznosítása, és hogy mennyire fontos folyóink ilyen célú hasznosítása. Komolyan érdekelne, hogy a vízi energiát hogyan lehet a természetes esésből úgy kinyerni, hogy közben nem épít senki semmit. Hozzá szeretném tenni, hogy ez csak elméletileg érdekel, mert magam nem szeretnék állást foglalni a vízi energia és Bős-Nagymaros vitájában. Csak elméletileg érdekelne, hogy lehetséges-e.
Balsay úrnak viszont szeretnék egy egészen másikat mondani, és majd szeretném a támogatását kérni. A környezetvédelmi bizottság, amelynek a képviselő úr is tagja, úgy foglalt állást, hogy ennek a koncepciónak nemzeti fejlesztési programmá történő erősítése volna kívánatos, és ez egyébként az EU-csatlakozás szempontjából is nagyon fontos. Ahogy a környezetvédelmi program is általában az egész nemzetre vonatkozóan meghatározza a következő időszak cselekvési feladatait, felelőseit, eszközeit, úgy gondolom, hogy ezt is tovább kellene érlelni a következő időszakban.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť