DR. BARÁTH ETELE

Full text search

DR. BARÁTH ETELE
DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Időközben szívesen lemondtam volna, hiszen államtitkár asszony részben meg is válaszolta. Nagyon sajnálom, ha képviselő úr azt hallotta volna ki, hogy én úgy gondolom, hogy nincsen koncepciója, mert én nem így gondolom, de akkor lehetséges, hogy venném a fáradtságot, és legközelebb lassabban, világosabban, érthetőbben fogalmaznám meg mindazt, amit elmondtam, ezért további vita folytatásában, meghallgatván majd a képviselő úr által elmondottakat is, igyekszem a saját véleményemet nagyon röviden, tömörebben elmondani.
Mégiscsak azért ragadtam magamhoz ezt a kis mikrofont, hogy támogassam azt, amit Bársony András képviselő úr itt elmondott, mert egy nagyon érdekes dologra hívta fel a figyelmet, tisztelt képviselő úr. Nevezetesen például arra, hogy ez a fajta regionális koncepció, amely előttünk fekszik, olyan problémák megoldásának is lehet eszköze, mint például a belső városrészek leromlása, azaz ennek a rehabilitációja, hiszen az az alapprobléma is, hogy egy vásárlóerővel rendelkező lakosság kivándorol a városból külső településekbe, bent pedig ez a helyzet megoldatlan, biztos, hogy ezen települések közötti rendkívül szoros kooperációban oldható csak meg, és ez mindenféleképpen a regionális fejlődés, regionális fejlesztés és az agglomerálódás egyfajta folyamatára hívja fel a figyelmet. Azt gondolom, hogy igenis alapvetően társadalmi kérdések, műszaki kérdések és egyéb más kérdések komplex megoldásának eszköze ez a területfejlesztés és ez a koncepció.
Befejezésül hadd erősítsem meg azt, amit Szili Katalin államtitkár asszony mondott: ez koncepció, ez pontosan ezeknek a céloknak, elveknek, feladatoknak a gyűjteménye, nem pedig a végrehajtásnak az eszköze, amely az előbb említett problémák felszámolását célozza. Az első lépést megtettük, és ebben még dicséretet is nyertünk.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť