DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Dögei képviselő úr hozzászólásából én azt éreztem ki, amikor arról beszélt, hogy a vízi energia hasznosítását jobban meg kellene oldani, a Duna hajózhatóságát meg kellene oldani, hogy a Kisgazdapárt álláspontja Bős-Nagymaros és a vízlépcső kérdésében jó irányba, konstruktív irányba mozdult el, és én ezt a magam részéről üdvözölni tudom.
Nagyon fontos dologról beszélt a képviselő úr akkor, amikor azt mondta, hogy a helyi kezdeményezéseknek milyen szerepük van a területfejlesztésben. Én ezzel a magam részéről messzemenően egyetértek, hiszen amikor az Országgyűlés elfogadta a területfejlesztésről szóló törvényt, akkor az egyik fontos cél az volt, hogy a helyi kezdeményezéseket, az önkormányzatokat, a térségeket is be kell vonni a területfejlesztésbe, elgondolásaikat, elképzeléseiket koncepcióvá, programmá kell érlelni, alakítani.
Az országos területfejlesztési koncepció - amelyet most tárgyal az Országgyűlés, és amelyet, remélem, rövidesen elfogad - országos célokat és kereteket megjelenítő forma, ami információt ad a tárcáknak, információt, keretet ad a regionális területfejlesztési tanácsoknak, a megyei területfejlesztési tanácsoknak és a kistérségeknek.
Emellett nagyon jól működik az a funkciója a törvénynek, amit képviselő úr - hozzászólásából kiérezve - fontosnak tart és én magam is fontosnak tartok, hogy fogjanak össze a kistelepülések, fogjanak össze a kistérségek, amikor fejleszteni akarnak. Ennek néhány jó példáját láthattuk a közelmúltban. Engedjék meg, hogy egy somogyi példát mondjak önöknek: például Marcali térségében 18 település együtt pályázik gázfejlesztésre, mert tudják, hogy együtt könnyebben jutnak forrásokhoz, könnyebben tudnak eredményt elérni. De más példákat is sorolhatnánk.
Azt gondolom, hogy e törvény és e koncepció hatályosulásával kapcsolatban megtalálhatók azok a pontok, ahol ellenzéki és kormánypárti képviselők is egyetértenek, én ezért üdvözlöm ezeket a gondolatokat. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť