DR. PUHA SÁNDOR

Full text search

DR. PUHA SÁNDOR
DR. PUHA SÁNDOR (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Két rövid reagálásom lenne, először Bernáth Varga Balázs felvetésére. Én örülök, hogy a Kisgazdapárt is észrevette és belátja, hogy a gazdasági folyamatok változása sok mindent másként tesz lehetővé most már, mint korábban. Mi is úgy érezzük, hogy ezek a változások igenis bekövetkeztek és ezekre építeni lehet.
Az infrastruktúrával kapcsolatban pedig én annak fejlesztését nagyon fontosnak tartom, azonban önmagában nem lehet cél az infrastruktúra fejlesztése, hanem ez eszköz kell legyen. Mondjuk, például a Tisza-tó körüli kerékpárút-hálózat azért oda épül, mert az egy program része, és nem önmagában ezt a projektet támogatom, mert ez a turisztika része, ez a területfejlesztés része - azért támogatom ezt az infrastrukturális beruházást, és nem máshol akarok megépíteni egy kerékpárutat. Minden infrastrukturális beruházást ilyen szempontból kell nézni, hogy az mennyiben és hogyan célozza meg a gazdaságfejlesztést, az életkörülmények javítását, hiszen az életkörülmények javításával a gazdaság is fejlődik abban a térségben, inspirálja annak megtartóképességét, az odatelepedést, fejlődik ezzel a térség.
Visszatérve még egyszer a Kisgazdapárt elképzeléseire, és arra, hogy változtak a dolgok: igen, csak az a szavazás és a határozati javaslat között összesen három hónap telt el, és teljesen ellentétes módon léptek fel az egyik kérdésben, korábban pedig ugyanezt másképp közelítették meg.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť