DR. SZABÓ JÁNOS

Full text search

DR. SZABÓ JÁNOS
DR. SZABÓ JÁNOS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezt a kis országot már nagyon sokan, nagyon sokféleképpen próbálták felosztani területekre, különféle szempontok szerint, most már nemcsak belföldről, hanem külföldről is, hiszen tanúi lehettünk ilyen törekvéseknek is, ismertté váltak ilyen tervek is. Én azonban olyan felosztásról beszélnék, amely eddig még nem egészen került képbe.
Ismeretes, hogy határmenti övezeteink rendkívül lepusztultak. Akárhonnan közelítjük ezt a kis országot, a határmenti övezetek területi, gazdasági, infrastrukturális lepusztulása olyan mérvű, hogy ha végigmegyünk a több ezer kilométeres határ mentén - mi járjuk az országot, elég sok helyen megfordulunk -, mindenhol azt tapasztaljuk, hogy a határmenti övezetek lepusztulása tovább már nem tartható. Ide kellene jelentősebb erőket összpontosítani. Úgy fogalmaznék, hogy a bankok helyett inkább ide csoportosítottam volna jelentős anyagi erőforrásokat. Ugyanis még külpolitikai szempontból sem mindegy, hogy ennek az országnak a határmenti övezetei hogyan néznek ki.
(11.10)
Ugyanis a határ mentén, a határon túli magyarok megítélése, az egész képbe kerülésünk, Magyarország nemzetközi megítélése, ha úgy tetszik, külpolitikai vonzata is van ennek, nem mindegy az, hogy ebben az országban ezek a területek milyen színvonalat érnek el. Tehát jelentősen tudnánk segíteni a határon túli magyarok helyzetén azzal, ha ide, ezekre a területekre jelentős erőket összpontosítanánk. Ezt kérném, hogy szíveskedjenek fokozottan figyelembe venni.
Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť