DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! A területfejlesztést gyakorlatilag sok szempontból megközelítették a felszólalók, azonban a területfejlesztést úgy is meg lehet közelíteni, hogy az alkalmazkodóképességnek a fejlesztését jelenti. És ha a kormány intézkedései hozzájárulnak az alkalmazkodóképesség fejlesztéséhez, ami tulajdonképpen a versenyképesség fejlesztését jelenti, hiszen a piacgazdaságban képtelenség versenyképtelen területfejlesztésről szólni, akkor a területfejlesztés koncepciójának a kormány más területeken is megfelel.
Aszódi Ilona Katalinnak igaza van abban, hogy az infrastruktúra valóban fejletlen, elmaradott a térségekben, így az én területemen is, Hajdú-Bihar megyében, de ha a kis-, középvállalatok fejlesztését szorgalmazzuk, akkor gyakorlatilag viszonylag fejletlen infrastruktúra mellett is van lehetőség az adott területek fejlesztésére. A kormány, az Ipari, Kereskedelmi Minisztérium mindent megtesz a kis- és középvállalatok fejlesztése érdekében, hiszen forrástérképet készít, az Interneten ez lehívható a kis- és középvállalkozók számára, azonkívül kedvezményes hitelek sokaságával árasztja el a kis- és középvállalatokat, különböző programokat dolgoz ki. Tehát magyarul: ne várjuk meg azt, hogy az infrastruktúra fejlődjék - ez nagyon fontos, még egyszer -, de az infrastruktúra jelentős fejlődése előtt is vannak lépések az elmaradott területek számára, amelyekkel kis- és középvállalati vonalon fejlődhetnek, és sokat tehetnek a terület gyarapítása érdekében.
Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť