DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt az országos területfejlesztési koncepció minden irányú megvitatását rendkívül fontosnak tartja, hiszen Magyarország helyzetét úgy ítéli meg, hogy egyes régiók, egyes térségek - más térségekhez viszonyítottan - rendkívül elmaradottak. Tehát az ország egységes fejlődése csak úgy biztosítható, ha egy helyes koncepció, egy helyes stratégia kialakítására kerül sor.
Éppen azt kifogásolja a Független Kisgazdapárt, hogy egyrészt elkésett a koncepció beadása, hiszen az 1996. évi XXI. törvény írta elő ennek a koncepciónak az előterjesztését - ez tehát éveket késett. Másrészt pedig a mostani előterjesztés csak a nevében használja a koncepciót, a valóságban azonban adós marad számos vonatkozásban a koncepcióval.
Az, hogy itt bármelyik felszólaló képviselő a másik képviselő felszólalását kifacsarja, az pedig megengedhetetlen, mert Dögei képviselőtársunk egy szóval nem említette a vízlépcső építésének szükségességét, pont ellenkezőleg. Ő azt mondotta felszólalásában, hogy a természetes lehetőségeket kell kihasználni. Ezért hivatkozott Szabolcs-Szatmár megyére, mint a világ egyik legkitűnőbb almatermő térségére, vagy hivatkozott vizeink természetes esésének kihasználására; mint ahogy Szabó János hivatkozott a határ menti térségek fejlesztésének szükségességére, mert ha tagadjuk, ha nem, Trianon következménye a természetes vonzáskörzetek egymástól való elvágása, és a Független Kisgazdapárt szükségesnek tartja e térségek fejlesztésében e szempont figyelembevételét is.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť