DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, a Bársony képviselőtársunk által előadottak is azt támasztják alá, ami Baráth Etele képviselő úr felszólalásából egyértelművé válik mindenki előtt, aki ezt a felszólalást hallotta: hogy nincs a kormánynak a valóságban koncepciója sem a lakásépítésre sem Budapesten, sem vidéken, nincs koncepciója az útépítésre, és nincs koncepciója a területfejlesztésre. Mert a jókívánságok gyűjteménye nem azonos a koncepcióval!
(12.50)
Ami most már konkrétan a lakáskérdést illeti: Magyarországon van 4 millió lakás; ebből évente fel kellett volna újítani legalább 40 ezer lakást - nem történt meg. Most olyan mértékben felduzzadt a felújításra váró lakások száma, hogy legalább 175-250 ezer lakást kellene nagyon rövid idő alatt felújítani, ha nem akarnánk tétlenül nézni, hogy ezek a lakások elhasználódjanak, teljességgel értéktelenné váljanak.
Ugyanakkor az új lakás építésére nézve sincs semmiféle elfogadható koncepciója a kormánynak, márpedig ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy milyen mértékben csökken a lakosság lélekszáma, akkor elfogadhatatlan az a helyzet, hogy van egy olyan 20-28 ezres épülő lakásszám, amely az elhasználódott lakások pótlására sem elegendő. A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a lakásépítések számát minimálisan meg kellene duplázni, de erre vonatkozó koncepciónkat még csak előterjeszteni sem tudjuk, mert hiába ülök itt reggeltől, most már úgy tűnik számomra, hogy nem fog rám sor kerülni a felszólalók rendjében. Majd akkor fogom kifejteni ezt az álláspontot, ha lehetőségem nyílik erre.
Köszönöm. (Taps a FKGP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť