DR. VÁRNAI LÁSZLÓ

Full text search

DR. VÁRNAI LÁSZLÓ
DR. VÁRNAI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Aszódi Ilona fölszólalása kapcsán egy dologra szeretnék mindenképpen visszatérni, a Budapest-Kelebia vasútvonal kérdésére. Nem új keletű probléma ez, hiszen amióta '94-ben bekerültünk ide a parlamentbe, mi, Bács-Kiskun megyei képviselők, megpróbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy ezen vasútvonal előzetesen jelzett felújítása meginduljon.
Egészen jól éreztük már magunkat 1996-ban, amikor is konkrét ígéretet kaptunk, és nemcsak általában, hanem konkrétan az 1997. évi költségvetés mellékletében szerepelt a hároméves irányelv, ahol gyakorlatilag 1998-ra kétmilliárd forintot előre jelzett a költségvetés - és ez az ígéret a tárca részéről is megvolt. Rendkívüli módon megcsalatva éreztük magunkat '98 elején, '97 végén, amikor a költségvetésből ez már kimaradt. Gyakorlatilag egy bizonytalan, nem pontosan körülhatárolt időpontba, esetleg a távoli jövőbe került ennek a megvalósítása.
Úgy gondolom, a térségünkben lakók részére - egyáltalán a közlekedés érdekében, egyáltalán, hogy egy normális iparfejlesztésről beszélhessünk a térségünkben - ez a vasútvonal rendkívül fontos. Egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy ha ez így marad, akkor ez a térségünk hogyan fog bekapcsolódni az ország vérkeringésébe. Osztom azt az álláspontot is, hogy nagyon fontos az autópálya Bács megyében, de gyakorlatilag a Kiskunfélegyházától nyugatra lévő rész rendkívül áttételesen kapcsolódik ehhez. Mi abban bízunk, hogy ha 1998-ban nem kezdődött meg egy komoly beruházás ezen, tehát a Budapest-Kiskunhalas-Kelebia vasútvonalon, akkor a következő évben talán már a költségvetésben újólag megjelenhet.
Ezzel kapcsolatosan a környezetvédelmi tárca előterjesztésében ez már szerepel. Remélem, ezt a biztatást meg fogjuk kapni a következő időszakban, és térségünkben úgy számolhatunk be a választópolgároknak, hogy megpróbáltunk ebben a kérdésben megfelelő lépéseket tenni. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť