BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A földrendező és földkiadó bizottságokról szóló, többször módosított 1993. évi II. törvény 4/b § (5) bekezdése értelmében a részaránytulajdonnal és megfelelő földkiadással, illetve helyének meghatározásával kapcsolatos törvényben előírt feladatokat már a megyei földművelésügyi hivatal látja el.
(15.10)
A választóimtól kapott és az általam beszerzett tájékoztatókból megállapíthatóan az ország valamennyi megyéjében a részarány-földtulajdonosok az őket megillető földterületeknek mindössze 30-40 százalékát kapják meg természetben. Ebből következik, hogy a földművelési hivatal a részarány-földtulajdonosok földkiadási igényének 60 százalékát mindmáig nem elégítették ki. Azoknak a részarány-tulajdonosoknak, akik időközben elveszítették munkahelyüket, más lehetőségük nincs megélhetésük biztosítására, csak a magyar mezőgazdaság. Ezért sürgős intézkedésre van szükség.
A törvény célja a termőföldek folyamatos mezőgazdasági hasznosításának biztosítása. Viszont a részaránytulajdonok ilyen visszaesett, lassú kiadása nem segíti, hanem kifejezetten hátráltatja a fontos nemzetgazdasági tevékenységet, valamint a foglalkoztatást.
Ezért kérem a tisztelt miniszter urat, hogy az interpellációmban előadottak megvizsgálásának eredményeképpen adjon magyarázatot arra, mi az oka a részarány-tulajdoni földek kiadása elhúzódásának, továbbá arra is, milyen pénzügyi intézkedéseket tesz a megyei földművelési hivataloknál a törvényben előírt célok megvalósítása érdekében. Nagy érdeklődéssel várom tisztelt miniszter úr válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť