DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem szeretnék most idézetháborúkba bonyolódni, mert természetesen a miniszterelnök úr igen sokszor és sokféle nyilatkozatot tett, és szövegkörnyezetből... (Nagy zaj az ellenzék padsoraiban. - Közbeszólások. - Dr. Dávid Ibolya: Itt mondta az Országgyűlésben! - Dr. Torgyán József: A rátóti humorfesztiválon mondja el a miniszterelnök! - Dr. Dávid Ibolyától iratot vesz át.) kiemelni mondatokat persze igen könnyű dolog. (Dr. Dávid Ibolya: Aláhúztam!)
Hadd mondjam el, hogy a gyermekgondozási segélynél tulajdonképpen a legmagasabb jövedelmű kör számára vezettük be a jövedelmi korlátot, azon túlmenően lefelé nyitottuk, tehát pontosan azon kör számára, amelyet eddig - vagy korábban, 1994-ig - az előzetes biztosítási idő követelménye, a munkaviszony előírása kiszorított az ellátásból. Ugyanezen intézkedéssel együtt hozzáférhetővé tettük számukra a gyermekgondozási segélyt, amelyre érvényes és igaz az is, hogy abban a pillanatban, amikor lehetővé tette a gazdaság teljesítménye, hozzáláttunk ahhoz, hogy az értékmegőrzése valóban megvalósulhasson. Ez történt 1997-ben, ez történik idén is, és ez érvényes a családi pótlékra éppen úgy, mint valamennyi családpolitikai ellátásra. Mint ahogy lehetséges természetesen, hogy a kilencvenes évek elején ez a családtámogatási rendszer mindenkinek járt, de nem volt mód és lehetőség arra, hogy az értékőrzés biztosított legyen.
Hadd mondjam el a demográfiai krízissel kapcsolatban azt, hogy aki demográfiai kérdésekkel foglalkozik, nagyon jól tudja, hogy egyetlen esztendő adatait kiemelni nem szabad. (Dr. Dávid Ibolya: Négy év!) Azt, hogy egyetlen esztendőben valami javulás bekövetkezett (Közbeszólás: Bokros-csomag!), vagy úgy tűnt, mintha egy kicsit csökkent volna a születésszám mérséklődése, ezt felhozni annak igazolásául, hogy akkor a polgárok bíztak, én megkérdőjelezem, mert ha a polgárok bíztak volna, akkor 1994-ben más lett volna a választások eredménye. Köszönöm a figyelmet. (Dr. Torgyán József: Remélem, a választópolgárok is hallották ezt a véleményt! - Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť