DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Asszony! A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola még 1996-ban kezdeményezte tanítói szak indítását; azóta a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola integrálódott a Szegedi Egyetemi Szövetségbe, ezt a szakindítási kérelmét azonban fenntartotta. A szakindítási kérelmet a Magyar Akkreditációs Bizottság is támogatta, tehát szakmailag megalapozottnak minősítette, és - mint képviselő asszony is mondotta volt - a Felsőoktatási és Tudományos Tanács egyetlen szavazat hiányában vetette el azzal, hogy bizonyos területi elhelyezkedés alapján nem indokolt még Szegeden is tanítóképzést indítani.
A miniszter úr úgy látja, hogy a Felsőoktatási és Tudományos Tanácsnak ez a javaslata nem megalapozott, és szándékában áll engedélyezni a törvény adta jogánál fogva ennek a szaknak az elindítását, így tehát azt remélem, hogy az 1998-99-es tanévben már megindulhat a tanítóképzés Szegeden.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť