DR. GARAI ISTVÁN

Full text search

DR. GARAI ISTVÁN
DR. GARAI ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A közcélú adományok gyűjtésére jogosult társadalmi szervezetek, alapítványok egy jogszabály-módosítás miatt kötelesek az adományozók nevén, lakcímén kívül azok adóazonosító jelét is nyilvántartásba venni. Az 1996. évi törvénymódosítás az érintett adományozó állampolgárok széles köre számára nem ismert, így általában nem is tüntetik fel a befizetéseiken az adószámaikat.
Az alapítványok és civil szervezetek számára a fenti jellegű adatszolgáltatás, az adóazonosító jel utólagos beszerzése anyagilag és adminisztratív szempontból is nagy terhet jelent, másrészt az adatszolgáltatási kötelezettség csökkentheti az adományozási kedvet is. Erkölcsileg a kisebb összegű adományokat is meg kell becsülni, de elképzelhető, hogy egy adományozó akár tíz-húsz alapítványt is támogat pár száz vagy egy-két ezer forinttal. Ez pedig már összességében jelentősebb tétel lehet, ami már egyértelműen feltételezi a vele járó adófizetési kedvezmény igénybevételének a szándékát. Az elmondottak értelmében elképzelhető-e a későbbiekben valamilyen ésszerű eljárási egyszerűsítés?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť