DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársam most valóban úgy viselkedett, mint a jó sportoló: az utolsó dobással mindent túldobott. (Derültség a kormánypártok soraiban. - Dr. Homoki János: Kérdeztem, válaszolj!) Egyszerűen nem találok szavakat, képviselő úr (Dr. Homoki János közbeszólására a kormánypártok soraiból: Ne kiabálj már!), hogy ön honnan szedte ezeket az adatokat - a tények teljes mértékben eltérnek ezektől. (Dr. Homoki János: Rendőrtisztek mondták!) Hát, képviselő úr, nem tudom, milyen rendőrtisztek az ön barátai - ha az ön barátai! (Dr. Homoki János közbeszólására az MSZP soraiból: Hallgass!)
Tisztelt Képviselő Úr! Volt egy országos rendőr-főkapitányi intézkedés 40/1994. szám alatt, amelynek a célja az volt, hogy a műszakilag-gazdaságilag amortizálódott közúti gépjárművek kivonásával költségmegtakarítást érjen el. Az intézkedés nyomán 325 darab gépjármű került kivonásra és... (Dr. Homoki János: No ugye!) No ugye, bizony, bizony! (Derültség a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások.) No ugye, szerintem is ki kell vonni a forgalomból a 250-320 ezer kilométert futott gépjárműveket, mert azt hiszem, azokkal már tényleg nem lehet utolérni a bűnözőt, tisztelt képviselőtársam! (Közbeszólások.)
(16.00)
Egyszer ön azért szólal fel, mert - adott esetben - mennyire leromlott a rendőrség gépjárműparkja, utána pedig azért interpellál (Dr. Homoki János: A korrupció miatt!), mert kivonja a rendőrség a 250 - kötőjel - 320 ezer (Derültség az MSZP padsoraiban.) kilométert futott gépjárműveket, képviselő úr.
A független szakértők által dokumentált, ön által is megnézhető - ezek szerint a rendőrbarátai ezt nem nézték meg - dokumentumok kikiáltási árat tartalmaznak. Ez 100 és 360 ezer forint között mozgott. Tisztelt képviselő úr, mindig nyílt eljárás alapján történt ezek értékesítése, licitmódszert alkalmazva. Egész pontos számot mondok: 184 darab volt, ami központilag került értékesítésre, 141 darabot pedig a megyei rendőr-főkapitányságok értékesítettek. (Dr. Homoki János: Kinek kerültek átadásra?) - A szegény rendőröknek kerültek átadásra, tisztelt képviselő úr. (Dr. Homoki János: Hol volt meghirdetve? - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: A Közbeszerzési Értesítőben. - Egy hang ugyanonnan: A kisgazdaújságban!) Amit ön pedig aztán (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) az ITT- és a Grundig-tévékkel kapcsolatban összehordott, természetesen egyszerűen felháborító!
Annyi igaza van, hogy rendőrségi nagycsaládosok részére (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) - hangsúlyozni szeretném: nagycsaládos rendőrök részére - szponzorok és társadalmi szervezetek adományoztak kisebb háztartási gépeket; nem a Belügyminisztérium, nem a rendőrség (Az elnök ismét jelzi az időkeret leteltét.) - szponzorok, társadalmi szervezetek. És még abban is tévedett, hogy minderre nem a forradalom évfordulóján került sor. (Az elnök folyamatosan csenget. - Dr. Homoki János: Vonja meg a szót, elnök úr! - Gyimóthy Géza: Két perc!)
Összegzésként tehát: a gépkocsiárverés és a szponzorok által nyújtott segítség nem azonos az ön által említett, korrupciót sejtető pénzszóró tevékenységgel. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Gyimóthy Géza: Plusz két perc!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť