HERBERT FERENC

Full text search

HERBERT FERENC
HERBERT FERENC (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Kapcsolódnék Nádori László képviselő úr előzőekben elhangzott felszólalásához és az ajánlás 9. sorszámú módosító javaslatához, és abbéli aggályomnak szeretnék hangot adni, hogy igenis lehetővé kell tenni, hogy az egyesületek rendelkezzenek bizonyos vagyoni jogokkal. Az elmúlt időszak példái is azt mutatják, hogy voltak szakszövetségek, amelyek kizárólagosan kisajátították olyan, nemcsak országos, hanem nemzetközi méretű bajnokságok és világkupák vagyoni jogait, hogy a rendező - főleg, ha a rendezést egy vidéki sportegyesület vállalta fel - gyakorlatilag nem rendelkezhetett a reklámfelületekkel, nem rendelkezhetett a közvetítési jogokkal, nem részesülhetett ezekből viszont a költségeket, a terem, az energia, az étkezés, a szállás, a szervezők, a bírák, a technikai feltételek megteremtésének a költségeit fel kellett vállalni, és volt, hogy emiatt meghiúsult a rendezvény. Nem lenne jó, ha ebben nem lenne kötelező egyfajta egyeztetés a szakszövetség és az egyesület között.
A határidők kérdésében úgy gondolom, ha kellőképpen felkészülnek a sportegyesületek, akkor szigorúan ugyan, de tarthatók a '98 januári (Sic!) határidők. Ma már a gazdasági társaságok bejegyzése meglehetősen felgyorsult.
Ha a feltételek átgondolása már most, a sporttörvény módosításával egyidőben megkezdődött, akkor azok a sportegyesületek, amelyeknek a feltételei egyébként adottak - mert azt is el kell mondani, hogy nem lesz minden egyesület abban a helyzetben, hogy létrehozzon gazdasági társaságot, és részt vegyen a hivatásos bajnokságban -, amelyek képesek a feltételeknek megfelelő gazdasági társaságot létrehozni, és profi bajnokságban részt venni, azok ezeket a technikai feltételeket is képesek lesznek teljesíteni.
A gazdasági társaság létrehozásával kapcsolatosan a 3. §-nál meg kell jegyezni: nem biztos, hogy feltétlenül és mindenképpen ez az egyetlen lehetőség. Amatőr bajnokságban is részt lehet venni, sőt, nekem az a meggyőződésem, hogy azoknak a költségeknek a fedezésére, amelyek egy gazdasági társaság működtetésével fellépnek, az adott esetben amúgy is nehéz feltételek között levő egyesületek nem képesek, úgyhogy felelőtlenül nem kell beleugrani ebbe a megoldásba.
Az egyesületnek egyébként is teljesítenie kell az adósságszolgálati kötelezettségét, és ez nagyon veszélyes - és itt szintén egyetértek Nádori Lászlóval -, mert van olyan félelem is, hogy esetleg kénytelen lesz az adósság rendezése érdekében elkótyavetyélni a gazdasági társaságban levő üzletrészét vagy részvényét.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť