DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mélységesen átérzem drámai kérdéseinek jelentőségét, de azt gondolom, hogy bármennyire is súlyos kérdésekről van szó, egy jogállamban meg kell kísérelnünk legalábbis a dolgokat a jogállami racionalitás szabályaiként kezelni; még akkor is, ha valóban olyan súlyú cselekmények tömegéről van szó az ön által is felvetett kérdésekben, amelyek joggal váltanak ki rendkívüli erejű indulatokat a társadalom jelentős részénél.
Azzal kezdeném - konkrétan a Postabankra vonatkozó kérdéseire koncentrálva -, hogy az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet a KPMG Hungary Kft.-t kérte fel a Postabank 1998. június 30-i időpontban fennálló helyzetének átvilágítására. A kft. 1998. szeptember 9-ére elkészített jelentésében leszögezi, hogy a Postabank számos, a vonatkozó törvényben foglalt szabály megsértésével végezte tevékenységét. A kft. által feltártaknak lehetnek - és nagy valószínűséggel lesznek is - büntetőjogi következményei, és az ezzel kapcsolatos problémakört a Postabank Rt. jelenlegi vezetése - mint ahogy ez számos kérdésből, interpellációból, azonnali kérdésből is kiderült - folyamatosan vizsgálja. Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet a kft. jelentésének áttanulmányozását követően az Országos Rendőr-főkapitányság felé bejelentést tett, és ehhez mellékletként csatolta a kft. vizsgálati anyagát is.
Ehhez szükséges hozzátenni, hogy a bejelentés csupán a bűncselekmény gyanújára utaló közlés, a nyomozó hatóság egyfajta tájékoztatása az eljárás megindítására vonatkozó egyértelmű igény nélkül, bár kétségtelen, hogy a büntetőeljárás megindításának ez is alapjául szolgálhat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A Postabank Rt. ... - elnézést, sajnos, nehéz kérdéseinek döntő többségére ilyen rövid idő alatt válaszolni.
Egy valamit egészen bizonyosan ígérhetek önnek a kormány nevében - mint ahogy az előző kérdésekre, interpellációkra adott válaszokból is kiderült -: egyértelműen meg fogjuk találni a felelősöket, és senki el nem kerülheti a felelősségre vonást ezekben a kérdésekben. Köszönöm. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť