DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Az Alkotmánybíróságról szóló 1998. évi XXXII. törvény 2. §-a kimondja, hogy az Alkotmánybíróság megállapítja saját költségvetését, amelyet az állami költségvetés részeként jóváhagyás céljából előterjeszt az Országgyűlésnek.
Tisztelt Miniszter Asszony! Az önök kormánya, ezt a törvényi előírást megsértve, nem az Alkotmánybíróság által előterjesztett költségvetési javaslatot nyújtotta be az Országgyűlésnek, hanem attól eltérő költségvetési javaslatot. Erre az Alkotmánybíróság elnökhelyettese az alkotmányügyi bizottság ülésén hívta fel a figyelmet. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvény 39. § b) pontja kimondja, hogy ha az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és a kormány által benyújtott költségvetési tervezetek között különbség van, akkor a kormány "köteles részletesen feltüntetni", hogy mi volt az eredeti javaslat, és mi az eltérés indoka. Ezt a törvényi kötelezettségét - ugyancsak kétharmados törvényben előírt kötelezettségét - az önök kormánya megsértette.
A személyes adatok védelméről szóló 1992. évi LXIII. törvény 25. §-a szerint az adatvédelmi biztosnak el kell küldeni azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a közérdekű adatok nyilvánosságát, illetőleg az adatvédelmet érintő törvényjavaslatok. Ezt a kötelezettségét - a kétharmados törvényben írt kötelezettségét - az önök kormánya az úgynevezett adórendőrségi tervezettel kapcsolatban megsértette. Tisztelettel kérdezem: ki a felelős a kormányban a folyamatos és rendszeres törvénysértésekért?
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť