DR. BOGÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGÁR LÁSZLÓ
DR. BOGÁR LÁSZLÓ, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm a szót elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Amikor a kormány döntött arról, hogy megpróbál rendet tenni a Postabank háza táján, akkor ebben elsősorban a sok ezer kisbetétes érdekeinek védelme vezérelte, azoknak a magyar polgároknak a védelme, akik bizony nem tudhattak arról az elmúlt évek során, hogy megtakarításaikat rossz gazdára, nagyon rossz gazdára bízták. Azt sem tudhatták, hogy az ő adójukból pumpálták fel újra és újra, veszteséget veszteségre halmozva egy pénzintézet kasszáját.
Mint bizonyára a képviselő úr is tudja, a Postabank új vezetése arra kíván törekedni, hogy ezt a tűrhetetlen és veszélyes - mindenféle szempontból tűrhetetlen és veszélyes - helyzetet egyszer és mindenkorra megszüntessük. Tekintettel arra, hogy a gondatlan gazdálkodás okozta hiányt az állampolgárok pénzéből fedezték, így a kormány természetesen, reagálva most már az ön kérdésére, alapos vizsgálatokat folytat a Postabank óriási veszteségeinek feltárására; elsősorban azért, hogy minél hamarabb tiszta képet kapjunk az egész ügyről.
A feltáró munka során egyre-másra derülnek ki megdöbbentő részletek, olyan megdöbbentő részletek is, mint amelyekre ön hivatkozott, amelynek során egy 218 millió forintos ügylet, 511 négyzetméternyi irodaterület bérbe adása során egy olyan adatra bukkantunk, mely szerint az irodák bérleti díja havi 36 ezer forint volt négyzetméterenként, ez körülbelül tízszerese a luxus körülmények között bérelhető, Budapesten egyáltalán bérelhető irodáknak. A valós bérleti díjak és a ténylegesen kifizetett irodabérlet közötti különbség nagy valószínűséggel a pártkasszába folyt be. Így aztán mindezek ismeretében kijelenthetjük, az adófizető polgárok pénzén (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) bérelt a Postabank irodát az MSZP-től.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť