DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Igen tisztelt Képviselő Asszony! Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden is válaszolhatnék: a tájékozatlanság nagy hiba. De ez ennél bővebbet érdemel, mert bővebbet érdemelnek az egészségügyi dolgozók.
Ha azt mondom, hogy a kamara javaslata számomra nem volt ismeretlen, ugye, ez nem fogja meglepni? Talán az sem, hogy amint megkaptam, tisztáztuk, hogy a mostani perek és az előkészítettség egy megoldást kínál, és az egész sürgősségi rendszert - egységesítve - éppen azért hozzuk létre, hogy az ügyeleti, készenléti szolgálat másképp valósuljon meg. A további tárgyalások folyamán augusztusban a rendelet alkotóját bíztuk meg a helyzet fölmérésével, Gyenes Gézát, aki azóta a kamara főtitkára lett.
Befejezésként: múlt pénteken aláírtunk ez ügyben egy együttműködési megállapodást is a kamarával, tekintve, hogy a kamara képviseli ilyen vonatkozásban az összes egészségügyi dolgozót. Valóban nem egészen annak a rendelettervezetnek megfelelően fog a jövő évi szabályozás működni.
Talán még egyet mondhatnék: a felhalmozott ügyeleti-készenléti halmazt - amely több tíz milliárdos - a kormány talán most csütörtökön végleges formában meg is oldja. Tehát egy viszonylag tiszta lappal szabályozott rendszerben fog működni. Nagyon nagy gond, hogy az ügyelet fogalma miatt módosítani kell a munka törvénykönyvét, ami nem lesz könnyű, mert ezt törvényileg nehéz kezelni.
Köszönöm, és kérem, fogadja ezt így el. (Taps a Fidesz és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť