T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az egészségügyi dolgozók helyzetéről sokszor hallottunk a választási kampány során és az azóta eltelt időszakban is. Az egészségügyben dolgozó emberek köztudottan nagyon sok túlmunkát kénytelenek végezni, és erről az ügyeleti rendszerről, ennek anomáliáiról is sok szó esett. Időközben az egészségügyi dolgozók számára is elfogadható, új, az ügyeleti rendszerre vonatkozó rendelettervezetet alkottak, melyről az egyeztető tárgyalásokat az előző kabinet egészségügyi vezetőivel már elkezdték.
A sajtó híradásaiból tudjuk, hogy a választások után ezt a javaslatot a Magyar Orvosi Kamara önhöz, miniszter úr, eljuttatta. Érdemi választ azonban nem kaptak a javaslatukra. Ezért nem lehet tudni, hogy '99-ben az új javaslat vagy a régi rendelet szerint számolják-e el az ügyeleti, illetve a túlmunka idejét.
Tisztelt Miniszter Úr! Szeretném öntől megkérdezni: miért nem tartja fontosnak, hogy az önhöz címzett beadványokra a közigazgatásban szokásos határidőn belül válaszoljon? Illetve a fő kérdés, ezzel összefüggésben természetesen: mi lett vagy mi lesz a sorsa a Magyar Orvosi Kamara által önhöz eljuttatott ügyeletről szóló új rendelettervezetnek?
Figyelemmel várom válaszát. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť