BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Elnézésüket kérem, hogy újra szólásra jelentkeztem, hiszen már elég hosszan elmondtam a véleményemet ebben a kérdésben, de szeretném még utolsó gondolatként felhívni arra a figyelmüket, hogy mennyivel jobb helyzetben van az ország.
A közelmúltban láthattuk azt a - bizonyos nézőpontból nyugodtan kampányfilmnek nevezhető - híradást, hogy milyen utat járt be a magyar miniszterelnök Amerikában. Ebben a filmben nagy érdeklődéssel hallgattam, amint Amerikában a magyar miniszterelnök azzal büszkélkedett, hogy a magyar gazdaság mennyire stabil, mennyire stabilizálódott (Varga Mihály: Ezért volt kormányváltás!), hogy partneri viszonyban kezdett tárgyalni, és nem koldusként ment oda kéregetni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ugye senki nem gondolja, hogy az elmúlt három hónapban stabilizálódott a magyar gazdaság helyzete?! A magyar gazdaság helyzete azért stabilizálódhatott, mert az előző kormány megcsinálta azt a sokat szidott és nehezen megszenvedett Bokros-csomagot. Ehhez kapcsolódik az a gondolat, amire az előbb beszédemben utaltam, hogy 1995-ben, ami a válság legmélyebb szakasza volt, az előző kormány odaadta a törvény szerint járó nyugdíjemelést. (Szabados Tamás: Úgy van! - Sasvári Szilárd: Fél százalékot!) Most egy sokkal jobb gazdasági helyzet birtokában nem teszi meg az új kormány.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť