FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is beadtam ehhez több módosító indítványt, most mégis ahhoz a részhez kapcsolódnék, amit Béki Gabriella elmondott, hogy milyen trükkökkel került be ide a költségvetésbe a nyugdíjemelés ügye. Ez a dolog ennél még sokkal bonyolultabban történt, mint ahogy arra Béki Gabriella utalt. Ugyanis a kormánypárti képviselők a kormányzat szándékát a költségvetés első tárgyalása alkalmával már benyújtották, az ajánlás tervezetében a bizottságok ezt meg is tárgyalták. Később, amikor kiadták a képviselőknek az ajánlást, kiküldték, akkor ez az indítvány az ajánlásban már nem szerepelt. Sőt, a kormányzat utalt arra, hogy majd a költségvetés tárgyalásának a második fejezetében lehet ehhez kapcsolódni.
Később, amikor megkaptuk, illetve a bizottságok megkapták az anyagot a kiegészítő ajánlás tárgyalására, akkor szintén elővették ezeket az indítványokat. Tiltakoztunk az ellen, hogy nem volt alkalmunk megvitatni a vita során, nem tudtunk hozzá módosító indítványokat beadni, és ekkor az alkotmányügyi bizottság döntése után született meg az az állásfoglalás, hogy ebbe a vitaszakaszba fog bekerülni ez a kérdéskör. Ha ezt nem tettük volna, akkor a nyugdíjemeléssel kapcsolatban a költségvetésről már korábban szavaztunk volna, tehát abszolút nem tárgyalhattuk volna meg ezt a kérdést, és nem is nyújthattunk volna be hozzá módosító indítványt. A reklamálásunknak köszönhetően még erre lehetőségünk van, ezt most megtehetjük, és így egy héttel később fogunk erről a kérdésről szavazni. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť