FRANCZ REZSŐ

Full text search

FRANCZ REZSŐ
FRANCZ REZSŐ (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Itt tulajdonképpen az önkormányzatok pénzügyi függetlenségének a megnyirbálásáról van szó, egyfajta függőséggé alakítás folyamatának vagyunk tanúi.
Amennyiben elfogadom azt, amit Mádi képviselőtársam mondott - hogy nevezetesen és reményeink szerint nem lesz akkora baj, hogy ez a pénz odajut, mint ahova azt eredetileg szánták -, ebben az esetben ezt a pénzt kétszer adta el a kormány. Ugyanis egyszer most beharangozták, hogy 13,5 százalék nominálnövekedés tapasztalható az önkormányzati támogatások esetében. Nekünk nem sikerült összeszedni még 10 százalékot sem; mondom, 10 százalékot sem! Ha ebből levesszük az 1,9 százalékot, akkor nincs meg semmiképpen, nemhogy a 13, de a 10 százalék sem. Na már most, ha mégis teljesen tisztességesen a kormány ezt az önkormányzatoknak adja, akkor ismét ad, ugyanazt, amit egyszer már odaígért, amivel már egyszer hivatkozott, hogy milyen bőkeblű. Másrészről semmi biztosíték nincs arra, hogy ugyanazoknak adja, mint akiktől lenyírta az imént dicsért fűnyíróelv alapján.
Számomra teljesen tisztázatlan, hogy - ne adj isten! - ez pályázati formában fog majd az önkormányzatokhoz kerülni - ha odakerül, mármint a zárolt összeg -, vagy egyáltalán a rászorulók, a bajban lévők fogják megkapni egyfajta önhibáján kívüli támogatás gyanánt? Tehát ezek a dolgok teljesen tisztázatlanok, éppen ezért a kormány kompetenciája e tekintetben hihetetlen nagy. És akár szájíz szerint is osztogathatja majd, s minden alapos bizalmatlanságunk megvan ezt feltételezni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť