GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Hadd folytassam ott, ahol Jauernik képviselőtársam abbahagyta: ami ellen próbálunk itt módosító indítványokkal operálni, az általános vitában is elmondtuk, és Mádi képviselő úrnak ajánlanám. Az általános vitában azt mondtuk, hogy ez az 1,9 egy fűnyíró elv. De valójában ez egy nagyon érdekes fűnyíró, mert arról van szó, hogy azok az önkormányzatok - és ebbe bele kell érteni az egészen kicsiket is, a kis falvak, a 300-500 lakosú kis falvak költségvetését -, ahol ez az 1,9 rendkívül nagy tehernek tűnik, mert kevés foglalkoztatottal, kicsi intézménnyel bírnak.
Ugyanakkor egészen másképp jelenik meg ez az 1,9 abban a központi intézményrendszerben, ahol a Jauernik képviselő úr által emlegetett 10 százaléknál lényegesen nagyobb növekedés van a költségvetésben tervezve, tehát ők viszonylag optimistán is tekinthetnek a majdani zárolás felé, miközben ez a települési önkormányzatoknál nagyon komoly problémát és nagyon nagy feszültséget okozhat.
Azt hiszem, hogy azokkal a módosító javaslatokkal, amelyeket több változatban próbálunk benyújtani, mindenképpen érdemes lenne foglalkozni, és megköszönnénk, ha támogatnák a kormánypárti képviselők.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť