HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tovább folytatva azt a gondolatsort, amelyet képviselőtársaim elmondtak, magam ezt azzal szeretném kiegészíteni, az egész hétvégén a sajtó valóban - azon túl, amit Lotz Károly képviselő úr említett - arról szólt, hogy a miniszterelnök úr azt sürgeti, hogy az Európai Unió mielőbb tűzzön ki egy csatlakozási időpontot Magyarország számára.
Természetes, kívánatosnak tartjuk mindannyian, hogy mielőbb csatlakozni tudjunk az Európai Unióhoz. Azt azonban tudni kell, és emlékeztetni kell ismételten arra, hogy az országjelentés és általában Magyarországról kialakított európai uniós vélemény szerint az egyik legdöntőbb akadálya a gyors csatlakozásunknak a környezet állapota, a környezetvédelmi problémák. Ezek természetesen nem az elmúlt öt hónapban keletkeztek, ezt senki nem állítja. De ahhoz, hogy valamilyen módon felkészüljünk a csatlakozásra, és egyáltalán egy normális, olyan európai ország legyünk, amelyet nyugat-európai mértékkel lehet mérni, mindenekelőtt és leginkább talán a környezet helyzetén kellene változtatni.
Ezt igyekezett tenni az elmúlt négy évben a környezetvédelmi kormányzat. S amikor úgy látjuk, hogy megrendülnek ennek a lehetőségei, ha úgy látjuk, hogy veszélybe kerül mindaz, ami a környezetvédelem, a jogharmonizáció és egyáltalán a környezet megváltoztatása terén - ami nemcsak jogi kérdés, hanem nagyon-nagyon komoly anyagi kérdést is jelent - veszélybe kerül mindaz, ami eddig felépült, akkor joggal fejezzük ki aggodalmunkat. Úgy hiszem, nem egyedül az ellenzéki pártok érdeke, hanem az egész parlament és az egész nemzet érdeke, hogy a környezetvédelem - amelyben önök eddig támadták azt, amit csináltunk - jobban folytatódjék, és ne sokkal rosszabbul - mint ahogy eddig történt -, átláthatatlanul, tisztázatlanul.
Főleg, amire szeretnénk figyelmeztetni: a környezetvédelem ne váljék a koalíciós marakodás áldozatává; azért, mert egy kisebbik koalíciós párthoz tartozik, ne legyen kevéssé fontos, mint más szakterületek.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)
(13.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť