KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Bauer képviselő úr gondolatmenetét szeretném folytatni, és abból kiindulni, hogy mit tekinthetünk tartaléknak. Megítélésem szerint az államháztartási törvény e tekintetben tisztességes eligazodást biztosít, tehát az előre ma még nem látható kiadások fedezetére szolgál a központi tartalék. Mint az látható, ez a zárolt összeg nem tekinthető ilyennek, csak abban az esetben, ha a kormánynak az a szándéka, hogy nem az eredeti célokra akarja fordítani ezt az elkülönített zárolt összeget. Mert ha egyébként arra akarja fordítani, akkor nem lehet azt mondani, hogy ez tartalék - akkor ez egy zárolt összeg.
Ez azért nagyon lényeges, mert akkor ennek a kezelési módja is más kell hogy legyen, mint egyébként, ha tartalékként viselkedne. Mi azt javasoltuk Veres képviselőtársammal - abból kiindulva, hogy ez egy zárolt összeg -, hogy akkor, amikor bekövetkezik az első félév, és a kormány már látja, hogy milyenek a gazdasági folyamatok, akkor csináljon egy kasszát, és akkor két kimenetele lehet a dolognak. Vagy azt mondja a kormány, hogy az eredeti célokra ez a zárolt összeg felhasználható - semmi másra, csak az eredeti célokra. Ha pedig úgy ítéli meg a kormány, hogy kedvezőtlenebbek a gazdasági folyamatok, mint ahogy azt év elején prognosztizálta vagy most év végén prognosztizálta, akkor nyújtson be egy pótköltségvetést, és pótköltségvetés keretén belül rendezze el a zárolt összegek jövőbeni sorsát.
Ha más célokra akarja felhasználni, akkor itt a Házban mondja meg, hogy milyen célokra szeretné felhasználni, vagy éppen nem akarja felhasználni, de semmiképpen egy olyan előre kitöltött biankó csekket nem célszerű biztosítani a kormánynak, ami az eredeti céloktól más felhasználási lehetőséget biztosít a zárolt összegnek.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť