KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Valóban személyes érintettség okán kértem szót. Egyrészt nem felel meg a valóságnak Bánk Attilának az az állítása, hogy majdnem sikerült megakadályoznunk a népszavazás körüli hercehurcával Magyarország NATO-csatlakozását. Ugyanis a dolog fordítottan áll: nem nekünk sikerült majdnem megakadályozni, hanem a ma kormányzó pártoknak sikerült majdnem megakadályozni (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban. - Dr. Balsai István: Ugyan, ugyan!), hiszen ők voltak azok, akik nem akartak hozzájárulni ahhoz, hogy a kérdés napirendre kerüljön, nem adták meg ehhez a lehetőséget, és valóban, elő lehet keresni az akkori parlamenti jegyzőkönyveket, ott egyértelműen kiderül, hogy ki volt az, aki az utolsó pillanatban - látva azt, hogy Magyarország első körben történő csatlakozása forog veszélyben - végül is kényszerűen elfogadta a dolog napirendre tűzését.
A másik: sokszor a szavaknak is nagy jelentősége van. Nem azt mondtuk, hogy nem fontos az alkotmány módosítása; azt mondtuk, hogy nem szükséges. És ez teljesen egybecseng azzal, amit a kormány is mond és amit a NATO is mond, hogy valóban, nem szükséges az alkotmány módosítása ahhoz, hogy Magyarország a NATO tagja legyen.
(11.10)
Jeleztük, hogy mindent megszavazunk, ami valóban szükséges a NATO-csatlakozáshoz, a nemzeti biztonsági felügyeletről szóló törvényt, megszavazzuk a titokvédelmi törvény módosítását, és igennel fogunk szavazni a parlamenti ratifikáció során is.
És végül a rossz jelzés; én úgy gondolom, hogy rossz jelzés az, ha egy NATO-ba és Európai Unióba készülő ország belpolitikai viszonyai olyanok, mint amilyenek ma a magyar parlamenti, illetve politikai viszonyok, amely viszonyok a kormány öthónapi magatartása következtében alakultak ki. Ez a rossz jelzés, mert ez valóban idegen a demokratikus jogállamok szellemiségétől.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť